Fantoomzoon (22 feb. 2021)

Hoe los je een moord op als de dader geen motief lijkt te hebben?

Ronald van den Broek is een van de best beoordeelde thrillerschrijvers van Nederlandse bodem in de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland

****
Vrij Nederland over Ronald van den Broek:
'Het schrijfplezier spat van de bladzijden en de vaart zit er lekker in. Van den Broek is een blijvertje!’

Op het plaatselijke kerkhof in Maastricht wordt een gewurgde puber aangetroffen. De CEO van een internationaal opererend bedrijf overlijdt tijdens een pikant seksavontuurtje en de flamboyante ontwerper en creatief directeur van modehuis MonPote wordt geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist. 

 

De Amsterdamse rechercheur Irisa Romijn krijgt de leiding over het onderzoek, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. Ondertussen wordt ze afgeleid door problemen met een starre officier van justitie en onrustige demonen uit haar eigen recente verleden. 

 

De klok tikt genadeloos door terwijl de druk op Irisa en haar team om de zaken op te lossen steeds verder toeneemt, want het volgende slachtoffer kan elk moment vallen...

 

Na de met lovende kritieken ontvangen thriller 'Mijn kartonnen broer' komt Ronald van den Broek met een nieuwe pageturner die nog spannender en angstaanjagender is. 

 

De thriller Fantoomzoon is vanaf 22 februari 2021 verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en België (uiteraard ook bij alle online boekhandels)

_______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Mijn kartonnen broer

Een fotomoment van Mila met de levensgrote afbeelding van een dierbare ontketent een kettingreactie van huiveringwekkende gebeurtenissen.

Een van de best beoordeelde thrillers (4 sterren) van Nederlandse bodem in de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland (editie 2019)

****
Vrij Nederland over Mijn kartonnen broer:
'Als Van den Broek meedingt naar de titel van 'De Nederlandse Dan Brown' gaat hij vast winnen!
In Mijn kartonnen broer klopt alles.’

Het rustige leven van de Rotterdamse Mila van Efferen wordt op zijn kop gezet wanneer op een dag een rouwkaart op de deurmat valt. Ze heeft geen idee wie de gestorvene is, maar de poëtische woorden in de tekst brengen haar aan het wankelen. Op zoek naar antwoorden woont ze de begrafenis bij, waarna de zaak een onverwachte wending neemt. De overledene heeft een briefje met opdrachten voor haar achtergelaten. Als bij het afwerken van de lijst een mysterie zich ontrafelt en de waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, vliegt de nachtmerrie waarin ze is beland volledig uit de bocht.

 

Mijn kartonnen broer is een intrigerend verhaal waarin een jonge vrouw en een bevriende journalist tegenover grootmachten staan die niets en niemand schuwen om hun wereldschokkende missie te volbrengen.

 

  ****
Vrij Nederland over Mijn kartonnen broer:
'Het schrijfplezier spat van de bladzijden en de vaart zit er lekker in. Van den Broek is een blijvertje!

 

*****

Wat Ik Nou Vind over Mijn kartonnen broer:

'Het boek zindert van de spanning.

De schrijfstijl van deze auteur is méér dan oké;  hij houdt de vaart er goed in, om op de juiste momenten even in te houden en in het overweldigende geheel wat ruimte te geven aan de o zo belangrijke kleinere, intiemere momenten.'

 

*****

Thrillers Leestafel over Mijn kartonnen broer:

'Mijn Kartonnen Broer is een meeslepende thriller, een reuze spannend verhaal.
Ronald van den Broek is een schrijver die intussen zijn plaats tussen de thrillerschrijvers ruimschoots verdiend heeft!'

 

 

Mijn kartonnen broer is verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en België (uiteraard ook bij alle online boekhandels)

 

Boektrailer Mijn kartonnen broer

Klik hier voor de spannende boektrailer van Mijn kartonnen broer.

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

  Varkensbloed in chocolade (heruitgave)

Geloof jij alles wat je vrienden op Facebook zetten?

Dat het niet alleen naïef is maar ook levensgevaarlijk om alles te geloven wat op Facebook als waarheid wordt gepresenteerd, bewijst deze ijzersterke psychologische thriller van Ronald van den Broek die laat zien hoe eenvoudig het is om op sociale media als Facebook een loopje te nemen met de waarheid, waardoor niets is wat het lijkt.

Het ogenschijnlijke perfecte leventje van Denise Drijver - een sprookjesboek met maar enkele vergeelde pagina's, zoals ze het zelf omschrijft - wordt finaal op zijn kop gezet als ze het vermoeden krijgt dat haar vriend een affaire heeft met haar beste vriendin Ariane.

Op haar zoektocht naar de waarheid opent ze deuren die beter gesloten hadden kunnen blijven. Wat voor rol speelt Ariane, van wie de alcoholistische echtgenoot juist nu uit zijn coma ontwaakt en zich door het syndroom van Korsakov niets meer kan herinneren van zijn noodlottige ongeval? 

Alles wordt nog onheilspellender als Denise uit wraak zelf een affaire begint met een collega. Als ze hem dood aantreft in zijn tuinhuisje dat dienst doet als hun liefdesnest moet ze die ontdekking bijna met de dood bekopen. Daarna komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Op haar vlucht belandt ze in Barcelona waar ze in het bruisende nachtleven, samen met de melancholiek travestiet Liza, op een schokkende manier met een deel van de waarheid wordt geconfronteerd.

Dat dit enkel het begin is van haar angstaanjagende nachtmerrie kan ze dan nog niet vermoeden. Lukt het Denise om de leugens te ontrafelen voordat zij wordt ingehaald en verzwolgen door de waarheid die steeds grimmiger wordt?


"Varkensbloed in chocolade is het predikaat psychologische thriller meer dan waard! " 

Boek van de week

Hebban (vier sterren)

*

"Het verhaal is voortdurend in beweging en zakt geen moment in waardoor het boek zich moeilijk laat wegleggen. Een heerlijke Nederlandse thriller. Ronald van den Broek heeft met Varkensbloed in chocolade een uitstekend debuut neergezet "

Passie voor Boeken (vier sterren)

*

"Zo nu en dan staat er een auteur op die het verdient om te worden opgemerkt door het grote publiek " 

Boek van de maand januari 2015

VrouwenThrillers (vier sterren)

*

De heruitgave 2019 (derde druk) van de debuutthriller van Van de Broek is verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en België (en uiteraard in alle online boekhandels).

 

Boektrailer Varkensbloed in chocolade

Klik hier voor de spannende boektrailer van Varkensbloed in chocolade. Let op: dit is de originele boektrailer die diende om het (toen nog niet uitgegeven) manuscript bij uitgevers te pitchen. Dus ook de cover die in het laatste shot van de video wordt getoond is nooit verschenen.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

Beschermduivel

Als de enige overlevende van een gezinsdrama tot het uiterste gaat om degenen van wie hij houdt te beschermen...

Met drie sterren bekroond in de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland (editie 2017)

****
Vrij Nederland over Beschermduivel:
'Van den Broek heeft er het grootste
plezier in de lezer constant op het 
verkeerde been te zetten, met inzet
van alle middelen.’

De niet erg geliefde moeder van Maud van Staveren raakt tijdens de jaarlijkse buurtbarbecue dodelijk gewond. Het heeft er alle schijn van dat iemand haar uit de weg wilde ruimen. Als niet veel later haar dochter iets gruwelijks overkomt op een nabijgelegen kasteel, verandert het voortkabbelende leven van Maud in een kolkende, levensgevaarlijke rivier.

Wat doet het met je als je niemand in je directe omgeving nog kunt vertrouwen? En wat hebben de recente gebeurtenissen te maken met een dodelijk ongeval uit het verleden, waarbij de auto van een jong gezin te water raakt en een zonderlinge voorbijganger maar een van de inzittenden van de verdrinkingsdood uit het kanaal redt...

Beschermduivel is een intrigerende psychologische thriller over vertrouwen, bedreiging en begeerte. 

Een van de best beoordeelde thrillers van Nederlandse bodem in de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland (editie 2017)

"Van den Broek heeft er het grootste plezier in om zijn lezers voortdurend op het verkeerde been te zetten, met inzet van alle middelen. Verkrachting, verdrinking, misbruik, familiegeheimen en dat allemaal in zo’n slaapstad, waaraan de aankomend rechtenstudente Fleur snel hoopt te ontsnappen. Maar het afscheidsfeestje aan de vooravond van haar vertrek naar haar kamer in Amsterdam luidt een apocalyps in"

Vrij Nederland (3 sterren)

*

"Alle eindjes worden goed afgerond en geen enkele vraag blijft onbeantwoord. Op intrigerende wijze weet de auteur het verhaal uit te werken naar een ontknoping die eindigt in een heftige climax"

VrouwenThrillers.nl

*

"Het is een verhaal dat nog lang blijft nazinderen in je hoofd. Tot de allerlaatste zin spannend, ijzersterk

New Word Order

*

"Tergend, subtiel, slim en doortastend heeft Van den Broek zijn eigen Beschermduivel gecreëerd… 5 dikke sterren!"

De Perfecte Buren

*

Deze ijzingwekkende thriller van Ronald van den Broek is in iedere boekhandel (ook online) te verkrijgen. Als speciale actie is het boek nu tijdelijk en zonder verzendkosten (en op verzoek gesigneerd) via deze website te bestellen. Zie de Contact pagina voor meer informatie.

 

Boektrailer Beschermduivel

Klik hier voor de spannende boektrailer van Beschermduivel

 

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

 Varkensbloed in chocolade (originele druk)

 

Voor een beschrijving: zie bovenstaand bij de heruitgave uit 2019 met dezelfde titel (Varkensbloed in chocolade)

 *

"Het verhaal is voortdurend in beweging en zakt geen moment in waardoor het boek zich moeilijk laat wegleggen. Een heerlijke Nederlandse thriller. Ronald van den Broek heeft met Varkensbloed in chocolade een uitstekend debuut neergezet ****

Passie voor Boeken

.

"Het verhaal is voortdurend in beweging en zakt geen moment in waardoor het boek zich moeilijk laat wegleggen. Een heerlijke Nederlandse thriller. Ronald van den Broek heeft met Varkensbloed in chocolade een uitstekend debuut neergezet " ****

Passie voor Boeken

.

Een spannende thriller die zich afspeelt in de wereld van jonge welopgevoede mensen, verwend door het leven, die denken alles te kunnen doen, en er dan tot hun verbazing achter komen dat het toch niet zonder gevolgen is

"Er zit vaart in, het plot is uitstekend in elkaar gestoken en het einde zie je heel lang niet aankomen"

Leestafel

.

"Varkensbloed in chocolade is een diepzinnig en spannend debuut geworden. Dit zal niet meevallen om te overtreffen!" ****1/2

Perfecte Buren

.

"Echt een heerlijk boek voor op koude winteravonden"

BangerSisters

.

"Het boek leest ontzettend plezierig en vlot weg en bevat ook de nodige humor" ***

ThrillerLovers

.

De nieuwste column van Ronald van den Broek over autobiografische fragmenten in het boek Varkensbloed in chocolade

.

Interview met Ronald van den Broek op Amsterdam FM

 .

Benieuwd naar het boek? Lees hier een fragment

.

"Het is lastig om als debutant een plaatstje tussen de usual suspects in dit thrillergenre (Esther Verhoef, Saskia Noort, Simone van de Vlugt) te veroveren, maar ik ga het zeker proberen"

Ronald in een interview op 15 december 2014

.

Video interview opname van 7 december 2014

 volgt

.

 Ronald ontvangt eerste exemplaar

Ronald van den Broek ontving op 28 oktober 2014 het eerste exemplaar van de uitgever. 

 

Aanvullende gegevens